KSO Bosna uz podršku Grada domaćin turnira povodom Dana nezavisnosti BiH

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je imao kraći radni sastanak sa rukovodstvom Kluba sjedeće odbojke "Bosna" iz Zenice. Povod za susret bio je predstojeći 12. "Zenica Open 2019." turnir u sjedećoj odbojci kojeg ovaj klub organizuje povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.

Međunarodni turnir uz učešće klubova iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine održat će se 2. i 3. marta u Areni "Husejin Smajlović".

"Gradska uprava je opredijelila dovoljno sredstava za podršku radu svim klubovima i zadovoljan sam kada znamo da se ta sredstva pravilno troše i da naši sportisti imaju dobre uslove za rad i takmičenje. KSO Bosna je jedan od zdravih sportskih klubova i nadamo se da će učesnici turnira koji je na programu naredni vikend, zadovoljni napusitit našu Zenicu", kazao je gradonačelnik Kasumović, napominjući kako je on bio inicijator da se turnir povodom Dana nezavisnosti za razliku od ranijih godine, od 2018. godine održava u Areni.

Rukovodstvo KSO "Bosna" ispred kojeg su sa gradonačelnikom razgovarali predsjednik Omer Pojskić, sekretar Ferhat Šehić i tim menadžer Emira Žigić poduzelo je maksimalne napore da predstojeća manifestacija protekne u najboljem redu.

"Bosna je stabilan član Prve lige Saveza sjedeće odbojke BiH u kojem vlada odlična atmosfera. Imamo dosta prijatelja kluba kojima se nastojimo odužiti odličnim rezultatima, sportskim ponašenjem i pozitivnom promocijom svoga grada. U 2018. godini smo od Grada Zenica dobili najveća sredstva od kako klub postoji i to moramo javno kazati i zahvaliti se Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem", riječi su Omera Pojskića, predsjednika KSO "Bosna".

U znak zahvalnosti za iskazanu podršku u radu kluba i realizaciji programskih aktivnosti u BiH i inostranstvu, jedan od najzaslužnijih ljudi za njegovu egzistenciju Ferhat Šehić, uručio je prigodnu zahvalnicu gradonačelniku Fuadu Kasumoviću.