Ljepši život za mještane Biškovića, asfalt dobili nakon 25 godina čekanja

U subotu (09.05.2020. godine), u zeničkom selu Biškovići završeno je asfaltiranje dionice puta oko 550 metara.

Selo Biškovići godinama unazad nije imalo asfaltirani put. Inače, ovdje živi 50-ak domaćinstava, koji nisu krili radost što će konačno imati bolju saobraćajnu vezu s gradom.

Povodom završetka radova na asfaltiranju puta mještane Biškovića posjetio je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je istakao da je Grad Zenica za realizaciju ovog projekta izdvojio 110.000 KM.

"Osim Biškovića ovih dana se završavaju radovi na asfaltiranju puta u selima Jasika, Vranovići, Jurjevići i Kovačići. Ostaju samo Osredak i Gradina i kompletno Babino je završeno. Sretan sam i zadovoljan što smo ljudima u ovim mjesnim zajednicama za nepune tri i po godine omogućili  normalan život. Radost mještana je velika", kazao je gradonačelnik Kasumović.

Naveo je kako se ni za jedan projekat Grad Zenica nije zadužio, kao i da lokalna firma izvodi radove što je također doprinos domaćoj privredi u vrijeme pandemije korona virusa.

Naglasio je i da je u planu još mnogo infrastrukturnih projekata.

"Grad Zenica je za poboljšanje infrastrukture u mjesnim zajednicama predvidio sredstva oko pet miliona konvertibilnih maraka. Međutim, problem je što Gradsko vijeće Zenica koje treba da usvoji Plan kapitalnih ulaganja u putnu infrastrukturu ne zasjeda skoro tri mjeseca, a taj dokument je neophodan u smislu provođenja potrebnih zakonskih procedura", pojasnio je gradonačelnik Kasumović.

Pored poboljšanja infrastrukture, Grad Zenica planirao je značajna sredstva za podršku poljoprivrednicima. Riječ je o blizu 800.000 KM, čija raspodjela također zavisi od usvajanja određenih akata koje donosi Gradsko vijeće.