Mitropolit Dabrobosanki Nikolaj uručio zahvalnicu načelniku Smajloviću

Danas je načelnika Općine Zenica Husejina Smajlovića posjetio Mitropolit Dabrobosanski Nikolaj.Ovom prilikom Mitropolit je u ime Srpske pravoslavne mitropolije Dabrobosanske, zeničkom načelniku uručio pismenu zahvalnicu za sve što je Općina Zenica do sada učinila za pravoslavnu crkvenu i njene vjernike.

 

Uručujući zahvalnicu Mitropolit Dabrobosanski Nikolaj ja kazao:

 

 

„ Došao sam da Vam se lično zahvalim za sve što ste učinili i činite za pra voslavnu crkvu.Pomogli ste nam i pomažete da obnovimo groblja i crkve dovedemo u stanje kakve su bile prije ovog nesretnog rata, koji nikome nije trebao.Bogomolje su božiji domovi i veoma sam zadovoljan kad vidim da se obnavaljaju.Mali je broj opština u Federaciji Bosne i Hercegovine, koje su vratile crkvi njenu imovinu.Vi ste u Zenici među prvima to učili.

 

Ohrabrili ste i obradovali naš narod na povratak i u Zenici imamo veliki broj vjernika"- riječi su Mitropolita Nikolaja, koji je načelniku Smajloviću čestitao predstojeće praznike .

 

Načelnik se zahvalio Mitropolitu na posjeti i zahvalnici , izražavajući spremnost na rješavanju aktulenih pitanja na obostrano zadovoljstvo.