Mještani MZ Tišina nakon 20 godina dobili pitku vodu

Danas je u MZ Tišina u prisustvu gradonačelnika Grada Zenica, Fuada Kasumovića i brojnih mještana pušten u rad novoizgrađeni vodovod.

"Neke kuće 20 godina nemaju vodu a izražene su bile i redukcije vode posebno u ljetnom periodu. Više nećete imati redukcije vode. Gradska uprava nije finansirala izgradnju, to je urađeno od vaših sredstava. U narednom periodu planiramo izgraditi i kružni tok na ulazu u MZ Tišina i asfaltirati dio ceste kroz dijelove naselja koji nisu pokriveni asfaltom" rekao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik MZ Tišina Elmir Čančar je istakao da je vodovod izgrađen na inicijativu mještana i uz svesrdnu pomoć gradonačelnika Grada Zenica, Fuada Kasumovića.

Za potrebe poboljšanja vodosnabdijevanja naselja Tišina izvršeno je priključivanje vodovoda Tišina na dovodni cjevovod Mošćanica - Putovići.

Pored radova na dovođenju novih količina vode, izvršeno je proširenje razvodne mreže u dužini od 450 m. Izgrađena su tri vodovodna okna i priključeno je 16 novih korisnika.

MZ Tišina broji 485 stanovnika i novoizgrađeni dovodni cjevovod će obezbijediti kvalitetno vodosnabdijevanje kompletne MZ Tišina.