MZ Gradina - Osredak: Asfalt koji život znači

Najmlađa mjesna zajednica na području Zenice, Gradina  - Osredak u subotu je imala razloga za slavlje. U funkciju je pušteno oko 850 metara novoasfaltiranog puta koji povezuje ova naselja sa Seocima, odnosno glavnim putem za Zenicu. Osim asfaltiranog puta za kojeg je Gradska uprava Zenice iz budžeta osigurala 106.000 KM (bez PDV-a), a kojeg je u dogovorenom roku uradila operativa Almy transporta, stanovnici MZ Gradina  - Osredak dobili su i šehidsku česmu za šehida ovog kraja. Među velikim brojem stanovnika Babinskog kraja koji su prisustvovali svečanosti i narodnom veselju, prisutni su bili i zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, njegovi saradnici iz Gradske uprave, više gradskih vijećnika, kao i brojne druge zvanice iz političkog, vjerskog i društvenog života Zenice. Gradonačelnik je uz simbolično presijecanje vrpce rekao da je ovo tek početak obnove putne insfrastrukture na području Zenice koja je bila zapuštena, a cilj je razvoj sela i poboljšanje uslova života u njima. "Hoću da ostanete ovdje i živite dostojanstveno. Asfaltirani putevi osnova su da stanovništvo ostane u svojim mjestima i da svoje poljoprivredne proizvode može lakše plasirati na tržište i od toga bolje živjeti", rekao je između ostalog gradonačelnik Kasumović.

Ispred mjesne zajednice Gradina - Osredak, goste je pozdravio Hidajet Hamzić, koordinator MZ, koji je istakao kako je ovo jedan od najradosnijih dana u životima stanovništva ovog kraja koji su na asfaltiranje ove dionice puta čekali više od trideset godina.

"Ovo je za nas veliki dan i zahvaljujemo svima koji su nam u tome pomogli, prije svega gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi. Put nam mnogo znači najviše zbog mladih ljudi koje želimo zadržati u selu", istakao je Hamzić.