Nastavljeni razgovori o spasu NK Čelik

Investitori iz Turske i Katara, zainteresovani za ulaganje u Nogometni klub Čelik, zajedno sa svojim pravnim timom, boravili su prvog radnog dana ove sedmice u našem gradu. Shodno prvom sastanku sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem i više telefonskih razgovora i e-mail komunikacija na kojima su ovi privrednici izrazili interes za ulaganja u zenički klub, jučerašnja posjeta imala je za cilj utvrđivanje stvarnog finansijskog stanja i organizacije kluba.

Poznato je, kako je gradonačelnik Fuad Kasumović u proteklom periodu intenzivno radio na oporavku ovog kluba i njegovom ostanku u BHT Premijer ligi BiH. S ciljem iznalaženja najboljeg rješenja za spas jednog od simbola Zenice gradonačelnik Kasumović jučer je u velikoj sali Grada Zenica održao sastanak kojem su prisustvovali predsjednik Skupštine NK Čelik Damir Bradarac, predstavnici UG Robijaši, Neformalne grupe građana "Za Čelik", navijači, sportski radnici, predstavnici političkog i društvenog života. Gradonačelnik Fuad Kasumović upoznao je prisutne o interesu turskih i katarskih pirvrednika za ulaganja u NK Čelik."Imajući u vidu trenutne okolnosti u gradu Zenica i NK Čelik hoću da na transparentan način razgovaramo o svemu i da vi izaberete predstavnike koji će učestvovati u pregovorima sa investitorima. Gradska uprava neće učestvovati u pregovorima, ali će vam pružiti stručnu i svaku drugu pomoć jer nam je stalo da spasimo Čelik ali i sve druge klubove i udruženja. Svi znamo kakvo je stanje u Čeliku i da nam je ovo možda i zadnja šansa da sačuvamo klub", rekao je gradonačelnik u svom obraćanju.

Na kraju sastanka zaključeno je da će u pregovorima sa investitorima učestvovati članovi Upravnog i Nadzornog odbora NK Čelik, zajedno sa predsjednikom Skupštine kluba, uz mogućnost da se u savjetodavnoj ulozi uključe i druga lica.

Prema najnovijim informacijama, zainteresovani investitori iskazali su gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću spremnost da u roku od nekoliko dana započnu proces ozdravljenja NK Čelik.