Obilježavanje 30 godina izgradnje II kolosijeka Doboj-Zenica pruge Šamac Sarajevo

Formiran Odbor za obilježavanje jubileja

 

 

Članovi Inicijativnog odbor za obilježavanje 30 godina izgradnje II kolosijeka Doboj-

-Zenica pruge Šamac –Sarajevo , Raif Dizdarević, Bogić Bogičević, Izet Mehinagić , Nijaz Skenderagić i predstavnici željeznica Republike Srpske i Federacije prošle sedmice, su se okupio u Zenici da bi sa zeničkim načelnikom Husejinom Smajlovićem razgovarali o centralnoj manifestaciji obilježavanja ovog jubileja čiji će domaćin 9. maja biti Zenica.

Formiran je Odbor za obilježabvanje ovog značajnog jubileja čiji je predsjednik Bogić Bogičević , jedan od komandanata Omladinske radne akcije Šamac-Sarajevo.

Obilježavanje istorijske gradnje pruge Šamac-Sarajevo podržali su Vijeće ministara BiH, Vlada Federacije i Vlada Republike Srpske.

Dogovoreno je da se jubilej izgradnje II kolosijeka obilježi dostojanstveno u skladu sa vremenom u kojem živimo s ciljem da se podstakne stvaranje ambijenta pogodnog za rad i stvaralaštvo u Bosni i Hercegovini.

Svečani voz bi na Dan Evrope , 9. maja došao iz Doboja u Zenicu .U usputnim stanicama Maglaju, Žepču i Zavidovićima organizovale bi se prigodne svečsnosti.

Centralna svečanost desila bi se u Zenici gdje bi se tog dana održali koncerti, prigodne izložbe i druge popratne manifestacije.