OBUKA ZA KORISNIKE BUDŽETSKIH SREDSTAVA IZ "GRANTA ZA MLADE"

Transparentnost raspodjele

 

Služba za društvene djelatnosti Općine Zenica danas je održala informativno-edukativni sastanak pod nazivom „Obuka korisnika budžetskih sredstava i transparentnost raspodjele istih u Općini Zenica“ povodom dodjele sredstava iz „Granta za mlade“. Ciljevi sastanka su višestruki. Korisnici su ovom prilikom mogli da nauče kako pronaći dobre projektne ideje koje odgovaraju potrebama u zajednici, a u skladu sa javnim pozivom.Takođe su edukovani kako napisati plan za provođenje aktivnosti , a saznali su kako pratiti implementaciju tih planova. Jedna od tema obuke bilo je i pisanje finansijskog izvještaja.

Obuka je organizovana za članove Komisije za odabir projekata Općine Zenica, koja izdvaja budžetska sredstva za finansiranje omladinskih projekata, članove SOM-a , službenik za mlade, Komisije za mlade Općinskog vijeća i organizacije, neformalne grupe i pojedince koji apliciraju za sredstva iz općinskog budžeta, za provođenje projekata.

U okviru sastanka Jasmin Bešić, savjetnik Udruženja službenika za mlade Bosne i Hercegovine predstavio je modele i primjere dobre prakse i razmijenio pozitivna iskustva sa mladim ljudima koji su već koristila budžetska sredstva.

.