Od danas lakše i brže od Dobriljena do Zenice

Polaganjem asfalta danas će biti završeni radovi na rekonstrukciji lokalnog puta za prigradsko naselje Dobriljeno. Vrijednost radova u dužini od 500 metara iznosi 152.577,71 KM (sa PDV-om).

Nakon objavljenog javnog poziva, a na osnovu ugovora broj 02-14-6467-21/19 od 12.06.2019. godine rekonstrukciju puta izvelo je Građevinsko preduzeće "Dobojputevi" d.d. Doboj Jug.

"Iako je njihovo naselje od centra grada udaljeno par kilometara, mještani Dobriljena susretali su se sa velikim komunikacijskim barijerama. Prije tri godine sam obećao da ćemo ovo naselje modernom saobraćajnicom spojiti sa gradom i od avgusta je položeno blizu 1.100 metara asfalta. Nadam se da će ovaj put unaprijediti svakodnevni život ljudi u Dobriljenu", kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Stanovnici Dobriljena iskazali su zahvalnost Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem.

"Moje komšije i ja se osjećamo počašćeno. Godinama smo gazili preko blata, a sada konačno imamo prelijep, nevjerovatan put. Zadovoljni smo kvalitetom urađenog, a i samim izgledom", riječi su Elvedina Šehića.

Prosječna širina puta je 4,5 metra a osim radova na odvodnji oborinskih voda, izvršena su i proširenja puta u krivinama.