Održan 1. "Sajam pčelarstva Nemila 2019"

Udruženje građana pčelara “Pčela Nemila" u subotu, 14. septembra bilo je organizator prvog “Sajma pčelarstva Nemila 2019”. U okviru sajma priređen je i okrugli stol o značaju pčela za ljudsku zajednicu pod nazovim: “Značaj pčelarstva za život i zdravlje ljudi”. Tom prilikom doijeljena su priznanja uglednim pčelarima, a održano je i predavanje Ferida Velagića na temu “Proizvodnja matica po sistemu Ferida Velagića”.

Mnogi ljubitelji pčelarstva posjetili su sajam i dali doprinos svojim učešćem. Na platou centra Nemile upriličena je svečanost povodom 1. "Sajma pčelarstva Nemila 2019", gdje su se okupili brojni proizvođači meda i proizvoda od meda Nemilskog sliva, kao i mnogobrojni gosti iz susjednih gradova. Petnaestak izlagača predstavilo je svoje proizvode, kojima se na učešću zahvalio i Zeinir Halilović, predsjednik Udruženja “Pčela Nemila". Istaknuta podrška Gradske uprave i gradonačelnika Fuada Kasumovića kojem je tom prilikom dodijeljeno priznanje za doprinos u razvoju i radu Udruženja.

Od samog početka, Grad Zenica podržao je Udruženje pčelara “Pčela Nemila" što se svakako ogleda kroz dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu od 3.700 KM u okviru Javnog poziva za nevladine organizacije na koji je ovo Udruženje apliciralo u 2018. godini.