Otvoren 8. Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno - narodnog stvaralaštva

Danas je na Trgu Alije Izetbegovića otvoren 8. Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno - narodnog stvaralaštva "OPEN-s" Zenica 2018".

Na sajmu kojeg je prigodnim riječima proglasio otvorenim gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, učestvuju 283 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine sa oko 5000 proizvoda. Po prvi put Zeničanima će se predstaviti i izlagač iz Saudijske Arabije, preduzeće "Sphere" čija je osnovna djelatnost proizvodnja džemova i ajvara.

Organizator sajma "OPEN-s" koji je izložbeno - prodajnog karaktera je Asocijacija organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona.

"Ovaj sajam bilježi stalni rast izlagača i posjetilaca i s ponosom možemo kazati da je Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem zahvaljujući svojim poticajnim mjerama poljoprivrednim proizvođačima i podršci sajmu, među najzaslužnijim za pozitivne rezultate", kaže Refik Alihodžić, direktor sajma i predsjednik Asocijacije organskih proizvođača ZDK.

Tokom sajma koji će biti otvoren do subote, 13. oktobra planirano je održavanje više propratnih manifestacija, među kojim je i okrugli sto na temu "Sačuvajmo planetu, održimo pčele".

"Gradska uprava sa zadovoljstvom podržava organizaciju ovakvih manifestacija jer se na njima na najbolji način afirmiše domaća poljoprivreda i potvrđuje kvaliteta naših organskih proizvoda. Zenica je grad koji je najviše sredstava opredijelio za poticaj poljoprivrednicima, za sve vidove proizvodnje i tako će ostati i u narednom periodu", izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.