Otvoren Poslovni centar Džananović Kamberovića polje

 

Nakon izgradnje koja je trajala 22 mjeseca danas je svečano otvoren Poslovni centar Džananović na Kamberovića polju u Zenici.

Zenička firma Džananović investitor je ovog značajnog modernog centra

Projekt je bio veoma zahtjevan , a za njegovu gradnju korišteni su savremeni, novi materijali, što je bio izazov i za izvođača radova. Za vrijeme gradnje u prosjeku na radilištu bilo angažovano po 250 ljudi.

Tržni centar i Hotel zapošljavaće oko 1000 radnika i zajedno imaju 88 000 metara kvadratnih zatvorenog i otvorenog prostora.Hotel ima četiri zvjezdice.Kapacitet mu je 87 soba i 4 apartmana, sa bazenom i welness centrom.Uz Centar su urađene garaže i parking prostori.

U Tržnom centru poslovne prostore kupile su poznate firme koje će u svojim trgovinama ponuditi robu svjetskih proizvođača.

Danas su u Zenici na svečanosti govorili premijer Nedžad Branković i načelnik općine Husejin Smajlović.Brojnim gostima koji su došli da podijele radost sa svima koji su učestvovali u izgradnji objekta na koji se u Zenici decenijama čekalo, obratio se i vlasnik Salko Džananović koji je imao hrabrosti i snage da započne i uspješno u vrlo kratkom roku završi jedan od najvećih poslovnih centara u Bosni i Hercegovini.

U programu je učestvovao Omladinski hor pod dirigentskom palicom Milenka Karovića, a u oviru svečanosti firma Konzum uručila je novčane donacije dječijem odjelu Kantonalne Bolnice Zenica i Grdaskoj kuhinji.