Počasni generalni konzul Ahmet Kemal Baysak u prijateljskoj posjeti gradonačelniku Kasumoviću

Počasni generalni konzul Bosne i Hercegovine u Turskoj gdin. Ahmet Kemal Baysak boravio je danas u prijateljskoj posjeti kod gradonačelnika Zenice gdina. Fuada Kasumovića.

Na sastanku je istaknuta međusobna povezanost i prijateljstvo te naglašeno da će se saradnja na svim nivoima nastaviti i u budućnosti.

Generalni konzul Baysak čestitao je gradonačelniku pobjedu na Lokalnim izborima 2016.godine i poželio uspjeh u daljem radu.

"Sretan sam i zahvalan Generalnom konzulu što me je posjetio. Razgovarali smo o našem međusobnom prijateljstvu. Neke od tema su folklorne igre koje se održavaju od 5. do 12. oktobra u Izmiru, a na kojima će učestvovati Kulturno - umjetničko društvo Gradina iz Gradišća. Također smo razgovarali o otvaranju mogućnosti za dovođenje turskih investitora u Zenicu," kazao je gradonačelnik Kasumović.   

Generalni konzul Baysak zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću na prijemu, te mu uručio i posebnu plaketu. Dokazani prijatelj BiH rekao je da će za građane Izmira i regije biti čast da tokom Folklornih igara ugoste i gradonačelnika Zenice.