Počeo Ulični basket Mokušnice

U organizaciji Udruženja za sport i kulturu ZOP danas je u Zenici počela trodnevna manifestacija "Ulični basket Mokušnice".

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su gradonačelnik Fuad Kasumović, Brigadni general NATO štaba Bosne i Hercegovine Robert Huston, predstavnici kompanija koje su podržale ovaj projekt, veliki broj djece i roditelja zainteresovanih za igru i zabavu.

Na ovogodišnjem turniru učestvovat će 38 ekipa a pored utakmica program će biti obogaćen plesnim nastupima i dobrom muzikom.

Cilj manifestacije je potaknuti mlade na aktivnije bavljenje sportom i razvijanje socijalnih vještina.

Prisutnima su se obratili: predsjednik Udruženja za sport i kulturu Adi Mujkanović, gradonačelnik Fuad Kasumović, Brigadni general NATO štaba Bosne i Hercegovine Robert Huston i predstavnici kompanija koje su podržale ovaj projekt.

"Dobar dan svima, uvaženi Brigadni generale želim Vama i Vašem osoblju dobrodošlicu u ovaj Grad. Zeničani kao i cijela Bosna i Hercegovina željno iščekuju da postanu punopravna članica NATO-a. Želim čestitati organizatorima što podržavaju društvene aktivnosti koje omogućavaju mladima da se udalje od poroka i bave onim što donosi dobro a to je sport i druženje. Gradska uprava će i u budućnosti podržavati ovakve i slične projekte" rekao je gradonačelnik Kasumović u svom obraćanju.