Pomoć Zvorniku stiže iz Zenice

 

 

Provodeći aktivnosti na realizaciji Projekta Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice F BiH pod nazivom „Pomoć općina Federacije BiH povratnicima u Republiku Srpsku“ odnosno Podprojekat „Prijateljske općine“, općina Zenica kao prijateljska općini Zvornik je prikupila značajanu količinu materijalnih i novčanih sredstava za zadovoljenje najurgentnijih potreba u povratničkim mjesnim zajednicama općine Zvornik.

Prikupljene donacije u robama i novcu će koristiti povratnici u mjesnim zajednicama: Kučić Kula, Čelopek – Grebe, Gornji Šepići, Donji Grbavci, Centar, jusići, Gornji Šepak, Križevići i Đ;ulići

U periodu od 18.04. 2008. godine do sada u pomenutu akciju pomoći povratnicima u Zvornik uključili su se privredni i drugi subjekti općine Zenica i to: općina Zenica, Metalno Zenica, ITC – Zenica , J.P. VIK, J.P. Grijanje, IK – Banka Zenica, Aksun Zenica, Arcon Zenica, Bisstours Zenica, Arell Zenica, Almy Zenica, N.Život Zenica, Marker Zenica, RMU Zenica, Alba Zenica, Poljoprivredna Zadruga Nemila, JU Dom porodica Zenica,JU Opća Biblioteka Zenica, osnovne škole i građani.

Prijevoz i transport prikupljenih roba iz Zenice za Zvornik je planiran za sutra 19.06. 2008. godine (četvrtak) u krug preduzeća „Drinaplast – MZ – Glumina kod Zvornika, odakle će općina Zvornik izvršiti pojedinačnu distribuciju roba u prioritetne mjesne zajednice, dok će novčani iznosi donacija uplaćeni na žiro – račun MZ – Kučić Kula, sa kojeg će sredstva biti doznačena mjesnim zajednicama po rasporedu ,a visinu će odrediti predsjednik SO Zvornik sa saradnicima.

U ime Općine Zenica donaciju roba će uručiti Načelnik općine Zenica Husejin Smajlović sa saradnicima, dok će preuzimanje roba u ime općine Zvornik obaviti Bahrija Čikarić, predsjednik SO – Zvornik sa saradncima. Primopredaji će prisustvovati i Ladislava Hamzić u svojstvu koordinatora Projekta, ispred FMRO.

Donacije se sastoje uglavnom od građevinskog materijala, vodomaterijala i plastenika.Konvoj sa pomoći kreće iz Zenice sutra ispred preduzeća Almy , u Poslovnoj zoni ,(19. juna, u 7 sati i 30 minuta ), sa skladišta preduzeća Almy , a u Zvonik stiže u 11 i 30.