Potpisan Protokol o realizaciji projekta rekonstrukcije ceste Babino-Arnauti

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK Arnel Isak su danas u kabinetu Gradonačelnika potpisali Protokol o zajedničkom učešću u realizaciji Projekta rekonstrukcije I faze lokalne ceste Zenica-Babino-Arnauti.

Potpisivanju Protokola prisustvovao je i premijer Vlade ZDK Mirza Ganić.

Projektom je predviđena rekonstrukcija lokalne ceste u dužini 1,2 km.

Sredstva u visini od milion KM za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su u budžetu Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Grad Zenica ima obavezu da pribavi potrebne dozvole i saglasnosti, kao i da prati dinamiku realizacije projekta.

Na sastanku je razgovarano i o projektu izgradnje Interventne kardiologije Kantonalne bolnice Zenica.

Gradonačelnik Kasumović i premijer Ganić iznijeli su svoje stavove, slažući se u tome da se radi o izuzetno značajnom projektu za građane Zenice i ZDK kantona.

"Raduje me što je premijer Vlade ZDK prisustvovao potpisivanju Protokola. Stanovnici Babinskog sliva dugo su čekali da se stvore uslovi za realizaciju projekta rekonstrukcije lokalne ceste Zenica-Babino-Arnauti. Što se tiče projekta izgradnje Interventne kardiologije Kantonalne bolnice Zenica, Grad će u narednih nekoliko dana uputiti prijedlog Kantonalnoj bolnici Zenica vezano za preuzimanje zemljišta potrebnog za realizaciju projekta, a u skladu sa zakonskim propisima koji se odnose na raspolaganje imovinom u vlasništvu Grada Zenica", izjavio je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović i premijer Ganić su pohvalili poboljšanje odnosa između Grada Zenice i aktuelne Vlade ZDK.