Potvrđeno: Miligram će u novogodišnjoj noći zabavljati Zeničane

Javno preduzeće "RTV Zenica" d.o.o. Zenica danas je u svojstvu organizatora dočeka Nove 2018. godine na otvorenom u centru grada, organizovalo konferenciju za medije.

Konferencija je održana u Areni "Husejin Smajlović" a prisustvovali su gradonačelnik Fuad Kasumović, pomoćnica gradonačelnika u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumea Mujkanović, konsultant Gradonačelnika Armin Mujkić, direktor Javnog preduzeća "RTV Zenica" d.o.o. Zenica Nandino Škrbić, članovi grupe Miligram Aleksandar Milić Mili i Alen Ademović.

Na konferenciji je zvanično potvrđeno da će Zeničane u novogodišnjoj noći zabavljati u regionu super popularna grupa Miligram i najavljen je program centralnog dočeka Nove godine ali i cjelodnevni program u okviru kojeg će nastupiti zenička Kulturno - umjetnička društva, članovi Dječije - omladinske scene BNP Zenica, djeca iz JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, kao i lokalni muzičari. "U ime Miligrama mogu da kažem da se mnogo radujemo što ćemo 2018. godinu dočekati u Zenici. Za Zenicu nas vežu fantastične uspomene jer smo u Areni prije par godina imali veliki koncert. Mnogo se radujemo što sviramo na trgu i mi ćemo u svakom slučaju dati sve od sebe. Zahvaljujemo se Gradonačelniku što nam je dao tu mogućnost i organizaciji koja je na izuzetno visokom nivou", rekao je Mili.

" Gostima prije svega želim dobrodošlicu u Zenicu. Grad Zenica je regionalni centar i prema informacijama kojima raspolažemo, očekujemo preko 20.000 posjetilaca na dočeku Nove godine. Grad i sve gradske institucije su spremne za doček Nove godine na otvorenom. Obećao sam građanima evropsku Zenicu i u tom smislu svake godine idemo dalje i Gradska uprava sa mnom na čelu će učiniti sve da u 2018. godinu građani Zenice uđu sretni i zadovoljni", kazao je gradonačelnik Kasumović.