Predstavljen program MKM "Zeničko proljeće"

Uvršteno 37 programa

Medjunarodna kulturna manifestacija „Zeničko proljeće“ ove godine održava se po trinaesti put i ceremonija otvaranja planirana je na platou Gradske arene na Kamberovića polju, koja je u izgradnji.

 

U okviru ovogodišnje manifestacije predstavit će se 37 programa koje je odabrao Savjet za kulturu Općine Zenica .Ovo je danas saopšteno novinarima na pres konferenciji .

 

Na konkursu za učešće na manifestaciji, koja je postala prepoznatljiva u Bosni i Hercegovini ,učestvovalo je 70 programa. Selektori su manifestaciju uvrstili muzičko scenske , likovne i književne programe koji su zadovoljili kriterije selektora.

 

Zeničani će između ostalog imati priliku da vide pozorišne predstave Bosanskog narodnog pozorišta, Zagrebačkog pozorišta, Narodnog pozorišta iz Sarajeva te multimedijalni projetak gostiju iz Švajcarske , izložbu Muzeja iz Zalaegerce, Mađarska, a Studentska muzička grupa iz Ljubljane predstavit će se muzičkim programom „Gipsy caravan“.

 

Tradicionalno održat će se Aprilski salon u Muzeju grada, a progalasit će se i najuspješnija književna djela .Predviđeni su i posebni programi za djecu. „Zeničko proljeće „ počinje 20. marta, a završava 12. aprila.Pokrovitelj manifestacije je Općina Zenica, a sponzoriraju je Zeničko-dobojski kanton i BH telekom.

Ovdje mozete preuzeti Program: Zeničko proljeće