Press konferencija povodom održavanja 19. Međunarodnog košarkaškog turnira "Kengur kup 2017"

Danas je u maloj sali gradske uprave organizovana press konferencija povodom održavanja 19. Međunarodnog košarkaškog turnira "Kengur kup 2017".

Na konferenciji su govorili u svojstvu predsjednika organizacionog odbora turnira gradonačelnik Zenice gdin Fuad Kasumović, osnivač i predsjednik KK Kengur gdin Enver Jahić, konsultant gradonačelnika gdin Armin Mujkić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica gdin Feđa Jovanović.

"Zenica je uistinu sportski grad i do danas Grad Zenica je preko 500.000,00 KM direktno uložio u sport. Želim organizatorima čestitati na kontinuitetu u održavanju ovog turnira i Grad Zenica će uvijek pomagati ovakve manifestacije. Ovaj turnir je vrlo važan za razvoj mladih košarkaša i košarkašica" istakao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik KK Kengur gdin. Enver Jahić se iskreno zahvalio gradonačelniku na podršci i najavio da će ovogodišnji turnir biti održan u periodu od 25. do 27. avgusta uz učešće 46 ekipa iz više evropskih zemalja. Utakmice će biti odigrane u nekoliko sportskih dvorana a revijalna utakmica sa veteranima Kengura bit će odigrana u Gradskoj areni "Husejin Smajlović".