Prijem za 43 volontera

Gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima primio je danas u Velikoj sali Grada Zenica 43 volontera, izabrana nakon provedenih procedura po Javnom pozivu objavljenom 30. maja 2017.godine.

"Želim da vam ovo volontiranje s jedne strane bude nagrada a s druge strane poticaj da se usavršavate i da u budućnosti budete u velikoj koristi svome gradu i svojim porodicama. Očekuje vas težak posao jer kao gradonačelnik od vas i svih zaposlenih u gradskoj upravi očekujem da pokažemo kako možemo pametnije upravljati budžetom, kvalitetnije i bolje raditi za dobrobit cijele zajednice. Lijepo je imati sportske dvorane, kružne tokove ali je isto tako lijepo imati zaposlene ljude koji rade, imaju svoja primanja i osjećaju se sretnim i zadovoljnim" istaknuo je gradonačelnik Kasumović i poručio volonterima da svakodnevno uče da bi postali što je moguće više samostalni i nezavisni.

Nakon obraćanja gradonačelnika volonteri su potpisali Ugovor o stručnom osposobljavanju i preuzeli raspored službi u kojima će obavljati volonterski rad.

Početak rada volontera je u četvrtak, 13. juli 2017.godine u 7:30.