Prijem za odlikaše

Učenici generacije dobit će i općinske stipendije


Danas je  106 zeničkih srednjoškolaca koji su  sve četiri godine školovanja postigli odličan uspjeh  primilo na dar knjigu i po 100 konvertibilnih maraka .Nagradu im je uručio načelnik  zeničke općine Husejin Smajlović na tradicionalnom prijemu .Čestitajući ovim vrijednim mladim ljudima načelnik Smajlović  poželio im  je uspješan nastavak školovanja .
Iz godine u godinu broj odlikaša u zeničkim srednjim školama se povećava.Tako ih je 2006. godine bilo 85,  2007.  99 , a ove godine je taj broj povećan za  sedam. Medicinska škola sa 26  odličnih prednjači.
Od  ukupno 1570 svršenih srednjoškolaca  6,72  posto su učenici koji su postigli odličan uspjeh u sve čestiri školske godine.Među njima najviše je  djevojčica.
Općina Zenica  pitanjima mladih poklanja posebnu pažnju.Usvojena je strategija rada  sa mladima.Iz općinskog budžeta, granta za mlade, finansiraju se omladinski projekti i podstiče i nagrađuje njihova kreativnost .
Ove godine učenike generacije  iz  Opće gimnazije,  Pedagoške gimnazije, Opće gimnazije KŠC „Sv.Pavao“, Srednje medicinske , ekonomske, tehničke, muzičke, mješovite trgovinsko-ugostiteljsko-poljoprivredne i stručnih industrijske i zanatske,   općina će nagraditi sumom od po 1000KM .Ukoliko odličan uspjeh postignu i tokom školovanja na fakultetu općinsku stipendiju nastavit će primati i u nardnoj  godini  u iznosu  od 1500 KM .