Prijem za učesnike Međunarodnog dječijeg festivala folklora

Ansambl "Bosniafolk" iz Zenice i ove godine organizovao je Međunarodni dječiji festival folklora, koji je okupio brojna kulturno-umjetnička društva. Ovaj festival  proteklih godina ugostio je više od stotinu kulturno-umjetničkih društava iz BiH i država regiona. Mladi su svojim igrama, pjesmama i nošnjama prikazali, kulturu, tradiciju i stvaralaštvo mjesta iz kojih dolaze.

Tim povodom, u Uredu Gradonačelnika Zenice, gdina. Fuada Kasumovića organizovan je prijem za rukovodioce kulturno-umjetničkih društava, učesnika festivala. Domaćini i gosti razmjenili su iskustva, a vezano za saradnju lokalnih zajednica iz kojih dolaze i kulturno-umjetničkih društava. Tom prilikom su izrazili zahvalnost Gradonačelniku Kasumoviću  i  Gradskoj upravi na podršci koju pruža društvima u organizaciji navedenih festivala. Ovo je prilika da pokažemo stvaralaštvo folklora, promovišemo svoju lokalnu zajednicu, naučimo mnogo jedni o drugima,  ali i istrajemo u očuvanju tradicija, naročito kod najmlađih - poručili su iz Bosniafolka.

Međunarodni dječiji festival folklora održan je  u amfiteatru Katoličkog školskog centra "Sveti Pavao" u Zenici, a ovo je ujedno bila jedna u nizu aktivnosti kojima Ansambl obilježava osamnaest godina postojanja i rada.