Radost u Pepelarima, gradonačelnik Kasumović otvorio novoizgrađenu dionicu puta

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je simboličnim presijecanjem vrpce, svečano otvorio dionicu asfaltiranog puta u Mjesnoj zajednici Pepelari.

Radovi su izvedeni u sklopu investicionog održavanja putne infrastrukture na području grada Zenica.

Novoizgrađena dionica puta u dužini jednog kilometra, presvučena je završnim asfaltnim slojem debljine sedam centimetara.

Vrijednost izvedenih radova je 228.333,69 KM, a sredstva su u potpunosti obezbijeđena u budžetu Grada Zenica.

"Za mještane Pepelara ovo je veliki dan. Još jedan kilometar asfalta, koliko smo danas dobili, za nas nije samo put. To je nada da se u ovo najudaljenije zeničko selo, vraća život. Hvala gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, koji je uvažio naše potrebe. Godinama smo bili zaboravljeni od svih. Vidite kolika je radost naše djece, žena, svih koji su došli da prisustvuju ovom događaju i prošetaju novim asfaltom", izjavio je Enver Žuna, predsjednik MZ Pepelari.

U znak zahvalnosti, mještani su lokalni put nazvali imenom gradonačelnika Zenice "Put Fuada Kasumovića".

Osim, novoizgrađene dionice, u okviru redovnog održavanja putnih pravaca početkom naredne sedmice biće rekonstruisano još 200 m puta. Radi se o dionici od Društvenog doma do džamije u Pepelarima.

"Nadam se da ću uspjeti uraditi sve ono što sam vam obećao. Želim vas staviti u ravnopravan položaj s drugim građanima Zenice, jer vi to i jeste. Nažalost bivša vlast je samo razmišljala o glasačima, zato ste vi bili zapostavljeni", kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Gradonačelnik Kasumović je tokom obraćanja mještanima, najavio skoru rekonstrukciju Društvenog doma u Mjesnoj zajednici Pepelari. Projektom rekonstrukcije predviđena je zamjena dotrajalog krova, te unutrašnje i vanjske stolarije.

"Nadam se da će ovo mjesto oživjeti, jer je sigurno najljepši dio Zenice", zaključio je gradonačelnik.

Prigodnoj svečanosti prisustvovao je veliki broj mještana Pepelara, koji nisu krili svoje zadovoljstvo što će se konačno voziti po novom asfaltu.  

"Put nam znači sve. Posljednjih 20 godina, mnogi su napustili selo, jer nisu imali uslove za normalan život. Nadam se da će se ljudi početi vraćati. Zahvaljujući gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi dobili smo oko 2,5 km novog puta. Također, dobili smo uvjeravanja da će se nastaviti sa radovima, kako bi makadam zamijenili asfaltom i imali uređen put. To je za nas ogromna podrška", rekao je jedan od mještana Pepelara.

Radove je izvelo Privredno društvo "Komgrad-Ze" d.o.o. Zenica, dok je poslove nadzora vršilo Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada "Zenica" d.o.o. Zenica.