Šampioni Teniskog kluba "Mladost" u Gradskoj upravi

Gradonačelnik Fuad Kasumović danas je u prostorijama Gradske uprave ugostio članove Teniskog kluba "Mladost" Zenica na čelu s trenerom gosp. Dinom Dauldžijem. Prijemu su prisustvovali Maja Dodik, Fatih Šišić, višestruki državni prvaci, te njihove klupske kolege Sarah Ibrahimović, Eldar Kulbegović i Amna Kolić. Riječ je o takmičarima koji su dugogodišnji članovi ovog kluba i osvajači brojnih medalja na domaćim i međunarodnim turnirima.

Gosp. Duldži se zahvalio Gradonačelniku Kasumoviću na prijemu i naglasio da je ovo prvi zvanični prijem TK "Mladost" u Gradskoj upravi. Upoznao je gradonačelnika Kasumovića s organizacijom kluba, aktivnostima i predstavio dosadašnje vrijedne rezultate.

On je iznio i probleme sa kojima se susreće ovaj klub među kojima su najveći nedostatak uslova za treniranje u zimskom periodu i svakodnevna upotreba sale koja nema standardne dimenzije.

Ovom prilikom razgovaralo se i o modelima finansiranja i prijedlozima za poboljšanje uslova rada teniskih klubova.

Gradonačelnik ja čestitao treneru i uspješnim mladim teniserima na dosadašnjim rezultatima i obećao da će Grad Zenica i u narednom periodu podržavati i nagrađivati uspješne sportiste, te da će se budžetska sredstva za sport i u buduće dijeliti u skladu sa kriterijima koje bude sačinila komisija za sport.