U centru grada otvoren "Osnaženi čudotvorni kutak"

U okviru Projekta Ekonomsko osnaživanje žena koji provodi Udruženje "Medica" Zenica jučer je otvoren "Osnaženi čudotvorni kutak". Svečanu vrpcu presjekli su gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i direktorica "Medice" Sabiha Husić. U prostoru koji je ustupljen od strane Grada Zenica na adresi Muhameda Seida Serdarevića broj 17 izložene su rukotvorine polaznica kurseva koje je u proteklih 17 godina za žene iz ruralnih naselja i  žene žrtve bilo kojeg oblika nasilja organizovala "Medica".

Polaznice ovih kurseva istakle su kako im je rad u Udruženju "Medica" pomogao da se osamostale i razviju društvene vještine.

"Medica je jedna od uspješnih priča ne samo u Zenici nego i u Bosni i Hercegovini. Činjenica da se kroz ovaj program educiralo više od hiljadu žena jasno ukazuje da rad ove organizacije treba podržati. Dodjeljivanjem ovih prostorija na korištenje Grad Zenica je pomogao Udruženju "Medica", rekao je gradonačelnik Kasumović na čiju je inicijativu "Medica" dobila adekvatan prostor za svoj predan rad.