U funkciju stavljena obnovljena gimnastička sala na Papirnoj

Sportska škola "Winner" uz podršku Gradske uprave Zenica i sponzora, poklonila je danas građanima Zenice rekonstruisanu gimnastičku salu "Partizan". Ovaj objekat koji se nalazi u sklopu kompleksa "Papirna" služit će djeci i omladini za bavljenje gimnastikom i drugim sportskim aktivnostima. Vrijednost radova iznosi oko 100.000 KM.

"Gimnastika je osnova sporta i nakon dužeg niza godina se vraća u Zenicu. Zahvaljujući razumijevanju Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, Sportska škola Winner dobila je povjerenje i priliku da uz pomoć svojih prijatelja izvrši rekonstrukciju devastiranog objekta i instaliranje novog grijanja vrijednog 50.000 KM. Uskoro ćemo iz Holandije dobiti savremenu opremu čime će se stvoriti uslovi za masovnije bavljenje djece i omladine gimnastikom", rekao je Sanjin Aldobašić, gradski vijećnik i predsjednik Skupštine SŠ "Winner".

“Grad Zenica je sportski grad ali nažalost u bivšem periodu nije se puno pažnje posvećivalo sportu u ovome gradu. Čestitam i zahvaljujem svima koji su pomogli u obnovi ove sale. Neugodno sam iznenađen devastiranim stadionom Papirna koji je nažalost od legendarnog terena postao ruglo. Odmah ću dati nalog da se popravi rasvjeta, pripremi projektna dokumentacija i pozivam sva sportska udruženja, klubove da pošalju dopis Gradskoj upravi, da na isti način kako je to Winner uradio sa ovom salom, krenemo u obnovu stadiona Papirna kako bi ga naši građani mogli koristiti”, u svom govoru rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Svečanosti tokom koje je simboličnim presijecanjem vrpce i vježbama u izvedbi članica Sportske škole "Winner" gimnastička sala stavljena u funkciju, prisustvovali su  Goran Bulajić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica i brojni gosti iz javnog života našeg grada.