U Zenici obilježen Dan šehida

Delegacija Gradske uprave i Gradskog vijeća Zenica predvođena gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem učestvovala je danas u obilježavnju Dana šehida. Učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na centralnom spomen-obilježju "Kameni spavač" odata je počast za 925 zeničkih šehida i poginulih boraca.

Na gradskom groblju Prašnice u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Zenica u prisustvu članova porodica šehida iz Zenice, Jajca i drugih gradova, proučeni su Jasin i dova za sve šehide.

Tokom tradicionalnog prijema u Medžlisu IZ Zenica za članove porodica šehida, u prisustvu domaćina, glavnog imama mr. Jakuba ef. Salkice, muftije zeničkog doc.dr.hfz. Mevludina ef. Dizdarevića i drugih zvanica, bajramske čestitke porodicama šehida uputio je i gradonačelnik Kasumović.

"Dan šehida nije prilika da govore drže političari nego dan, kada, vi, porodice čiji su najmiliji dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine i našeg naroda, trebate nama ukazati na sve što smo uradili ili nismo uradili u periodu između dva Dana šehida", rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.