Uspješno završena i fazna rekonstrukcija ulice Gnjusanski put

Danas se izvode završni radovi u sklopu projekta rekonstrukcije i modernizacije ulice Gnjusanski put u mjesnoj zajednici Raspotočje. Mehanizacija preduzeća "Špic beton" d.o.o. Zenica nakon što je prošle godine izgradila više potpornih zidova, polaganjem asfalta u dužini od preko 750 metara realizovat će projekat Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove za kojeg je Grad Zenica u 2018. godini izdvojio 165.145,50 KM.

"Gnjusanski put je bio godinama u očajnom stanju i nekoliko puta sam se lično uvjeravao da naši sugrađani u ovom dijelu Raspotočja imaju ozbiljne probleme. Bilo je određenih nesporazuma i u imovinskim odnosima ali kao i u svim projektima od kojih će građanima Zenice biti bolje, a pod uslovom da su realni i zakonski izvodivi, od početka sam bio zagovornik rješavanja ovog problema, bez obzira na cijenu", kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenici.

Rekonstrukcija ulice Gnjusanski put realizovana je u dvije faze, od čega je za drugu fazu iz budžeta za 2019. godinu izvojeno 92.254,51 KM.