Zahvalnica gradonačelniku Kasumoviću za podršku razvoju poljoprivrednog sektora

U Velikoj sali Grada Zenica u organizaciji Udruženja poljoprivrednika ZDK-a i Fondacije BIGMEV za jačanje saradnje Turske i Bosne i Hercegovine danas je održana prezentacija čiji je cilj bio razmotriti mogućnosti i načine bolje saradnje ove dvije zemlje.

Akcenat prezentacije stavljen je na predstavljanje poljoprivrednih potencijala i izvoz bh. roba i usluga na tursko tržište.

Poljoprivrednici sa područja grada Zenica pokazali su veliki interes za aktivnosti ove fondacije.

Inače, fondacija BIGMEV je organizacija osnovana prije sedam godina sa ciljem razvoja odnosa između BiH i Turske. Sjedište fondacije je u Istanbulu, s predstavništvima u Bursi i Sarajevu.

Projekti BIGMEV-a se realizuju preko institucija na području cijele Bosne i Hercegovine i Turske.

Prezentaciji su ispred Fondacije BIGMEV prisustvovali: Samir Vildić direktor Fondacije BIGMEV BiH, Nadis Cetin projekt menadžer i Muharrem Cilek privrednik iz Turske.

U ime Grada Zenica prisutnima se obratio gradonačelnik Kasumović koji je ovom prilikom istakao da je Grad Zenica poduzeo niz aktivnosti u cilju unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje. U ovogodišnjem budžetu Grada za podsticaj poljoprivredne prozivodnje planirano je 2.000.000,00 KM. Prethodne godine taj iznos je bio 320.000,00 KM.

Gradonačelnik je naveo da će Grad Zenica nastaviti provoditi mjere za poboljšanje položaja poljoprivrednih proizvođača koji egzistiraju na području Grada.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika ZDK-a uručio je gradonačelniku Kasumoviću zahvalnicu za podršku razvoju poljoprivrednog sektora.