Zeničke balerine na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima upriličio je danas prijem za balerine Balletnog studia "Ars centra Zenica" koje su se nedavno vratile sa World Dance Cup-a koji je krajem juna održan u njemačkom gradu Offenburg.

Među balerinama bila je i Adna Kujundžić iz Bihaća koja se priključila ovoj baletnoj školi i u kategoriji junior - moderni balet osvojila zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Gradonačelnik Kasumović čestitao je balerinama na postignutim dosadašnjim rezultatima kao i na zapaženim rezultatima sa Svjetskog kupa.

"Veoma sam sretan i zadovoljan što ste dobro predstavile Grad Zenica. Ja se nadam u budućnosti da će se obezbijediti bolji uslovi za rad ove škole i obećavam da će Grad Zenica više ulagati u balet" istaknuo je gradonačelnik Kasumović i dodao da je Grad konkurisao za organizaciju nekog od narednih takmičenja Svjetskog kupa.

Predstavnice Ballet studia "Ars centra Zenica" gđa. Samira Spahić - Rustempašić i gđa. Elma Šeper -  Nadžak predstavile su video prezentaciju balerina sa Svjetskog kupa i upoznale gradonačelnika sa uvjetima rada škole. U razgovoru su navele da su trenutni prioriteti obezbjeđivanje visoko kvalitetnog kadra za obuku i baletne dvorane kako bi se poboljšali uslovi u kojima balerine svakodnevno treniraju.

Na kraju prijema predstavnice Balletnog studia zahvalile su gradonačelniku na prijemu i podršci te naglasile da će škola raditi na obezbjeđivanju boljih i kvalitetnijih uslova za rad uz zadržavanje licence koja Balletnom studiu osigurava primat kada su u pitanju dešavanja vezana za balet za područje Balkana.