Zenički privrednici na Međunarodnom sajmu u Minhenu - IHM -INTERNATIONALE HANDWERKSMESSE MUNICH

Agencija ZEDA u koorganizaciji sa EEN partnerom  iz Njemačke – Obrtničkom komorom za München i Gornju Bavarsku (HANDWERKSKAMMER FUR MUNCHEN UND OBERBAYERN –MUNCHEN),  uz podršku Grada Zenice i u saradnji sa Udruženjem poslodavaca Zenica, a u okviru realizacije aktivnosti projekta BITNET/EEN/ COSME,  organizovala jeposjetu zeničkih privrednika Sajmu male privrede i zanatstva u Minhenu – IHM (INTERNATIONALE HANDWERKSMESSE MUNICH), u periodu od 11. do 15. marta 2019. godine, Minhen, Njemačka. 

Ovo je bila odlična prilika da zeničkiprivrednici ostvare kontakte sa izlagačima na Sajmu, eventualnim budućim poslovnim saradnicima i investitorima, unaprijede postojeća znanja i vještine, te ista implementiraju u svom poslovanju. 

Na Sajmu je učestvovalo više od 1.000 izlagača, Internationale Handwerksmesse (IHM) kao i više od 60 obrta, prikazujući najnovije trendove i inovacije. 

Više od 30 zeničkihpreduzeća je ovom prilikom posjetilo Sajam, te bilo u prilici da dogovori partnerstvo i buduću saradnju. Također, treba napomenuti da je zeničkim privrednicima pružena prilika za sektorske sastanke koji su organizovani u saradnji sa Obrtničkom komorom za München i Gornju Bavarsku na kojima su prezentovali svoje proizvode i usluge.

Agencija ZEDA će u saradnji s partnerima kao i do sada organizovati posjetu i učešće na sličnim događajima.

Hvala svima koji su ovaj put bili sa nama i radujemo se sljedećim zajedničkim aktivnostima. 

Više informacija o Sajmu možete potražiti na linku https://www.ihm.de/en/besucherzentrum/aufenthalt/