JP ViK d.o.o. Zenica: Obavijest za javnost

Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Zenica obavještava javnost da je jučer, 14.03.2023. godine u kasnim poslijepodnevnim satima došlo do pokretanja klizišta u naselju Čajdraš, što je uzrokovalo presijecanje magistralne vodovodne linije 400 mm. Time je prekinuto vodosnabdijevanje grada Zenica iz sistema Kruščica.

Samo mjesto prekida vodovodne linije se nalazi na teško pristupačnom mjestu, a loše vremenske prilike dodatno otežavaju uslove za rad.

Bez obzira na navedeno, ekipe JP ViK d.o.o. Zenica od ranog jutra ulažu maksimalne napore kako bi u toku današnjeg dana uspjeli popraviti ovaj veoma težak kvar. Imajući u vidu da se naselja Čajdraš, Grm i Lokvine snabdijevaju direktno iz rezervoara Čajdraš, do otklanjanja ovog kvara biće prekinuto vodosnabdijevanje za ova naselja.

Izuzev pomenutih naselja, JP ViK d.o.o. Zenica je za ostatak grada obezbijedilo normalno vodosnabdijevanje s drugih izvorišta i akumuliranih količina pitke vode.

Premda su hidrološke prilike veoma nepovoljne zbog velikih mutnoća vode na Kruščici i Babinoj rijeci, JP ViK d.o.o. Zenica će poduzeti sve u svojoj moći kako bi se što prije otklonile posljedice ove havarije.

U tom smislu, nadamo se da ćemo uspjeti da većina građana ne osjeti posljedice  ovog kvara, te istovremeno molimo građane za razumijevanje.

                                                                                         JP ViK d.o.o. Zenica