Obavještenje za predsjednike mjesnih zajednica na području Grada Zenica

Stručna služba Crvenog Križa Grada Zenica, postupajući po naredbi Kriznog štaba Grada Zenica, poziva predsjednike svih mjesnih zajednica sa područja grada Zenica da, u koordinaciji sa predsjednicima kućnih savjeta unutar svojih mjesnih zajednica, delegiraju po dvije osobe ispred svakog kućnog savjeta, a koje ne pripadaju rizičnim kategorijama stanovništva (osobe koje su u posljednje vrijeme putovale u/iz zemlje sa žarištima zaraze, osobe starije od 50, a mlađe od 18 godina, hronični bolesnici itd.).

Delegirane osobe će od ponedjeljka (23.3.), preko Crvenog križa, biti uključene u mobilne timove koji će biti stavljeni u funkciju izlaska na teren i kupovine namirnica i lijekova, te plaćanje računa, svim građanima starijim od 65 godina koji žive u kućnim savjetima (zgrada/ulaz) delegiranih osoba.

S tim u vezi, pozivaju se predsjednici svih mjesnih zajednica sa područja Grada Zenica da u ponedjeljak (23.03.2020.) od 10 do 14h dostave spisak delegiranih osoba (ime i prezime, godište i broj telefona)  putem maila  [email protected] ili lično u  prostorije Crvenog križa Grada Zenica (Lamela).

Apelujemo na sve građane koji ne pripadaju rizičnim kategorijama da ovim putem iskažu svoju solidarnost i društvenu odgovornost i na taj način daju konkretan doprinos naporima Crvenog križa Grada Zenica da odgovori na narastajuće potrebe lokalnog stanovništva. Također, savjetuje se građanima koji pripadaju ugroženim i rizičnim kategorijama stanovništva da se savjesno i odgovorno nastave pridržavati uputa i naredbi Krizog štaba Grada Zenica.

Stručna služba Crvenog Križa Grada Zenica

032 404 905

063 783 587