Dobro došli na oficijelnu stranicu Grada Zenica

Vijesti

Naslovna slika

Gradonačelnik Kasumović na prijemu povodom Vaskrsa: Poruke uzajamnog poštovanja, jačanja komšijskih veza i očuvanja mira

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, danas je prisustvovao svečanom vaskršnjem prijemu koji je organizovala crkvena opština u Zenici, sa Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom "Prosvjeta" Zenica.

Ovaj tradicionalni prijem okupio je veliki broj javnih ličnosti iz Zenice, pružajući priliku za susrete i čestitanja, što je postala uobičajena praksa svake godine.

"Ovo je primjer kako se u Bosni i Hercegovini može lijepo živjeti u zajedništvu. Proteklih dana smo obilježili Uskrs, zatim Bajram, sada obilježavamo Vaskrs, a uskoro ćemo dočekati ponovno Bajram. Svim Zeničankama i Zeničanima, ma gdje se nalazili, a obilježavaju Vaskrs, želim sretan praznik i svako dobro", naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Na prijemu se obratio protojerej Marko Maleš, starješina Sabornog hrama u Zenici, ističući značaj praznovanja Vaskrsa u duhovnom smislu za pravoslavno hrišćanstvo, te pozvao na uzajamno poštovanje, jačanje komšijskih veza i očuvanje mira.

Paroh Maleš je izrazio svoju zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću na podršci kako bi se održala tradicija prazničnih prijema.