Dobro došli na oficijelnu stranicu Grada Zenica

Vijesti

Naslovna slika

U Gradskoj upravi potpisan Sporazum: Oživljava se poslijeratni brend Zenice, u oktobru “ZEPS 2024”

U prostorijama Gradske uprave Zenica danas je svečano potpisan Sporazum o saradnji povodom organizovanja Zeničkog privrednog sajma (ZEPS) 2024. te ponovnog pokretanja ove tradicionalne privredne manifestacije.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i direktor privrednog društva “TAPAS” d.o.o. Zenica Elvir Ajanović, koji je organizator i nositelj licence za organizaciju sajma. Supotpisnici su u ime Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata direktor Nedim Talić, a u ime Zeničke razvojne agencije “ZEDA” direktor Senad Pašalić.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, privredni sajam 'ZEPS' je posljeratni brend Zenice i sve su učinili da se oživi ponovo.

“Licencu za organizaciju sajma su bili otkupili slovenački fondovi, a sada je licencu od njih otkupio zenički privrednik Elvir Ajanović, vlasnik firme 'TAPAS'. Gospodin Ajanović je došao u Gradsku upravu sa prijedlogom da obnovimo ovu značajnu privrednu manifestaciju, mi smo to prihvatili te stavili na raspolaganje sve ono što se od nas tražilo, a sve u cilju da se ovaj sajam ponovo vrati u naš grad”, izjavio je prilikom potpisivanja sporazuma gradonačelnik Kasumović.

Opći cilj potpisanog Sporazuma je stvaranje pretpostavki i pozitivne atmosfere za razvoj poduzetništva, podsticanje novih inicijativa, lokalni ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta. Također, naglasak je na pozivanju privrednih subjekata i promociji grada Zenica kao lokalne zajednice koja podržava i promoviše privredni i ekonomski razvoj.

Gospodin Ajanović je izrazio zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku Kasumoviću na razumijevanju i podršci te istakao kako je pred njima mnogo posla, ali kako vjeruje da će ZEPS-u vratiti staru slavu.

Potpisivanju Sporazuma su prisustvovali i sekretar Gradske uprave Selver Keleštura te pomoćnica gradonačelnika za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem Amra Mehmedić.