U Zenici održana manifestacija „Sretno đaci prvaci“

U organizaciji Grada Zenica i Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ održana je manifestacija „Sretno đaci prvaci“.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, i ove je godine, kao i ranijih čestitao najmlađim sugrađanima polazak u školu, te im ovom prilikom uručio besplatne udžbenike i školske ruksake.

"Želim vam puno sreće i radosti i da se što prije naviknete na školske obaveze. Uvaženi učitelji, nastavnici, roditelji želim da polazak u školu naših najmlađih članova zajednice prođe u najboljem redu i da sva ova djeca budu ponos ovog grada i države. Gradska uprava Zenice na čelu sa mnom nastojala je da vas obraduje školskim ruksacima i udžbenicima", poručio je, između ostalog, gradonačelnik Kasumović.

Anatomske ruksake i besplatne udžbenike dobilo je oko 976 prvačića, koji će ove godine pohađati prvi razred u 17 škola na području grada Zenica, koje su pod ingerencijom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić je u svom obraćanju pozvala prisutne da budu partneri u odgoju, a prvačiće da budu dobri drugovi, jer je to najveća vrijednost koju uz slova i brojeve mogu naučiti u prvom razredu.

Osim ruksaka i udžbenika, radost mališana upotpunilo je i druženje kroz edukativno-zabavni program.