Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović posjetio Gradsku upravu i gradonačelnika Kasumovića

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića.

Susretu su prisustvovali i dr. Hoda Dedić, savjetnica za vanjsku politiku u Kabinetu člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, Mehmed Pargan, savjetnik za dijasporu, raseljene osobe i saradnju sa organizacijama civilnog društva u Kabinetu člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, dr. Alija Kožljak, šef Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, Amra Mehmedić, premijerka Zeničko-dobojskog kantona te Mirza Husetić, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je izrazio zahvalnost članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću što je Zenicu izabrao kao prvu lokalnu zajednicu koju je posjetio u Zeničko-dobojskom kantonu, a u okviru svojih redovnih posjeta općinama i gradovima u BiH.

Također je informisao dr. Denisa Bećirovića o aktuelnim i planiranim aktivnostima Gradske uprave Zenica.

„Kao gradonačelnik Zenice, ali i kao građanin sam izuzetno počastvovan što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović posjetio danas Gradsku upravu. Ovo je bila prije svega prijateljska i dobronamjerna posjeta dr. Bećirovića, a ono što me posebno raduje jeste činjenica što smo od uvaženog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića dobili i obećanje da će u okviru svojih zakonskih mogućnosti i ovlaštenja podržati aktivnosti Grada Zenica“, kazao je, između ostalog, gradonačelnik Kasumović.  

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić je ukratko predstavila rad Vlade ZDK i naglasila kako je Vlada opredjeljena za ravnomjeran razvoj svih gradova i općina, u interesu i za dobrobit svih građana Zeničko-dobojskog kantona.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je tokom susreta predstavio kako unutrašnjopolitičke, tako i vanjskopolitičke te druge aktivnosti od preuzimanja dužnosti člana Predsjedništva BiH.

„Kada nisam u vanjskopolitičkim posjetama ili direktno na sjednicama Predsjedništva BiH ili drugim aktivnostima u Predsjedništvu BiH, koristim svaki slobodan trenutak da razgovaram sa načelnicima i gradonačelnicima širom Bosne i Hercegovine. Ne dijelim ni građane Bosne i Hercegovine, ni načelnike, ni gradonačelnike prema stranačkoj pripadnosti. Želim da komuniciram sa svim legalno izabranim načelnicima i gradonačelnicima, koje su građani naše zemlje birali“, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, učesnici sastanka su posjetili firmu „FEMETALL“ d.o.o. Zenica, koja predstavlja pozitivan primjer razvoja privrednog subjekta od inkubatora do jedne reprezentativne, izvozno orijentisane firme.