Grad Zenica u dane vikenda domaćin 23." Kengur Kup-a"

Narednog vikenda će naš grad biti domaćin 23. „Kengur Kup-a Zenica 2021“ za mlade košarkašice i košarkaše. Tim povodom danas je u Gradskoj upravi sa organizatorima i nekim od učesnika razgovarao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Prema informacijama dobijenim od Envera Jahića, osnivača i trenera KK Kengur i sekretarke kluba Željke Bajramović, na jednom od najpoznatijih košarkaških turnira za mlade u regionu, zbog pandemije COVID-19 ni ove godine neće nastupiti ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i Austrije.

„Žao nam je što zbog situacije sa koronavirusom nećemo biti u prilici ugostiti naše prijatelje iz regiona ali turnir će po svojoj kvaliteti i masovnosti biti na nivou prethodnih. Učestvuju 32 ekipe iz 10 gradova naše države koje će u dva dana odigrati 45 utakmica. Veliki broj danas vrhunskih igrača u prošlosti je nastupao na Kengur Kup-u i vjerujemo da će mnogi od današnjih košarkaških nada u budućnosti imati uspješne karijere. Zahvalio bih se na podršci gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradu Zenica, bez kojih ne bi mogli ovako kvalitetno organizovati turnir“, izjavio je Enver Jahić.

„Kengur Kup Zenica 2021“ igra se u kategorijama: juniori, pioniri, predpionirke, predpioniri i kadeti, a kompletan program održava se u Areni „Husejin Smajlović“.

„Grad Zenica nikada više sredstava nije izdvajao za sport. Ova prelijepa priča o Kengur Kupu traje 23 ljeta i slobodan sam kazati, da je ovaj turnir brend našeg grada kojeg sa zadovoljstvom podržavamo. Mladima poručujem da se što više bave sportom i ako imaju talenta, neka se maksimalno posvete treniranju jer ako izrastu u vrsne sportiste, mogu riješiti svoju egzistenciju, pomoći svoje porodice. Učesnicima želim dobrodošlicu, dobru zabavu i da iz našeg lijepog grada ponesu isto takve uspomene, a zeničkim košarkašima i košarkašicama želim da svoje klupske vitrine obogate novim medaljama i peharima“, između ostalog rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.