Gradonačelnik Fuad Kasumović i direktor JP „Grijanje“ d.o.o. Zenica Vahdet Drino obišli radove na izgradnji završne dionice novog magistralnog vrelovoda

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i direktor Javnog preduzeća „Grijanje“ d.o.o. Zenica Vahdet Drino obišli su radove na izgradnji završne dionice novog magistralnog vrelovoda.

Realizacijom ovog projekta obezbijedit će se spajanje novoizgrađenog vrelovoda na dionici GGM i objekta stare termoelektrane.

Vrijednost investicije iznosi milion konvertibilnih maraka.

Dužina cjevovoda je 240 metara.

Po dolasku na funkciju gradonačelnika dočekali su me maksimalni dugovi i uništena infrastruktura. Evo i vrelovod koji danas obilazimo je iz 1973. godine, što prouzrokuje ogromne dnevne gubitke. Cjevovod se radi najsavremenijim predizolovanim cijevima, a njegovo puštanje u rad je planirano naredne godine. Aktiviranjem vrelovoda GGM omogućit će se građanima Travničke ulice, Meokušnica, Odmuta, Mejdandžika, Potoka stabilnije i kvalitetnije grijanje“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Također je pozvao građane da se ponovo vrate na sistem daljinskog zagrijavanja, jer se cijena grijanja u Zenici neće mijenjati narednih sedam godina.

Javno preduzeće „Grijanje“ d.o.o. Zenica mašinske radove izvodi vlastitim kapacitetima čime će se ostvariti značajne uštede finansijskih sredstava.