Gradonačelnik Kasumović obećao pomoći u brendirajnu „Zeničkog hadžijskog sudžuka“

Gradonačelnka Zenice Fuada Kasumovića danas je posjetio Mehmed Mangić - Meša, vlasnik mesarskog obrta "Meša" iz zeničkog naselja Vjetrenice. Proizvodi gospodina Mangića proglašeni su za najbolje na manifestaciji “Sudžuka fest 2021” održanoj u Brčko Distriktu BiH.

U razgovoru sa gradonačelnikom Kasumovićem, Mangić je podsjetio kako se već 30 godina bavi tradicionalnom proizvodnjom suhomesnatih proizvoda i da je upravo "Zenički hadžijski sudžuk", od 48 uzoraka iz tridesetak gradova, ponio nagradu najboljeg na ovom regionalnom takmičenju.

S obzirom na veliki uspjeh, želja Mangića je izbrendirati ovaj proizvod, zbog čega je, kako je kazao, odlučio pomoć zatražiti od prvog čovjeka Zenice obzirom da se "dokazao kao čovjek koji pomaže svoje sugrađane i privrednike".

"Vi ste do sada pokazali kako ste uz svoj narod ali i privrednike. Vjerujem da ćete nam pomoći da uspijemo izbrendirati ovaj kvalitetan proizvod, odnosno da naša Zenica bude prepoznatljiva i po Zeničkom hadžijskom sudžuku", rekao je između ostalog Mehmed Mangić - Meša.

Gradonačelnik Kasumović čestitao je svome gostu na ostvarenom uspjehu ali i obećao kako će Gradska uprava s njim na čelu, učiniti sve da mu pomogne u brendiranju proizvoda.

"Gradska uprava Zenica i Služba za privredu i upravljanje razvojem će poduzeti sve što je u našoj nadležnosti da i Zenica ima svoj brend u mesnoj industriji. Želja nam je da dođe i do izvoza tog prizvoda, a mi dati maksimum da pomognemo i toj grani privrede", izjavio je gradonačelnik Kasumović čestitajući Mangiću na ovom značajnom uspjehu.