Gradonačelnik Kasumović obišao završne radove na magistralnom vrelovodu

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je radove na sanaciji magistralnog vrelovoda na Kamberovića polju, a koji su u završnoj fazi. Završetak ovih radova, na trasi dugoj 600 metara, planiran je najkasnije za 20 dana, u okviru kojih će biti zamijenjeno oko 1.200 metara cijevi.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, nije postojala energana koja će isporučivati paru kako bi se građani grijali, a drugi problem su bili vrelovodi koji su prilazili kroz grad.

"Ovo je samo jedan dio radova, a za kompletan posao zamjene potrebno je obezbijediti 100 miliona KM. Grad Zenica i Javno preduzeće „Grijanje“ zajednički rade ovaj projekat, mijenjaju cijevi i postavljaju najmodernije, čiji je vijek 50 godina. Više novaca je u ovo uloženo nego u sva sela što sam do sada uložio. Građani će imati narednu sezonu grijanja i svake godine će ona biti bolja i što je najvažnije narednih sedam godina se cijena neće mijenjati", poručio je gradonačelnik.

Završetkom ovih radova, kao i puštanjem u rad nove "Toplane Zenica", očekuje se poboljšanje kvaliteta grijanja, a posebno će to imati korisnici u naseljima Odmut, Jalija, Crkvice, Babina Rijeka, Radakovo, Bilmišće i Lukovo Polje.