Gradonačelnik Kasumović potpisao ugovore sa sedam privrednika odabranih po javnom pozivu u okviru projekta "iSKOraK - Partnerstvo za nova radna mjesta"

U Gradskoj upravi Zenica danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa privrednim subjektima koji su odabrani u okviru Javnog poziva za učešće na obukama i dodjeli sredstava u okviru projekta "iSKOraK - Partnerstvo za nova radna mjesta" - Pokreni svoj posao kroz nove poslovne ideje.

Od ukupno 30 pristiglih Poslovnih planova po Javnom pozivu, od čega iz Općine Breza tri prijave i Grada Zenice 27 prijava, koji su zadovoljili formalno-pravne uslove za bodovanje i rangiranje, za Grad Zenicu odobrena su podsticajna sredstva za sedam prijava u iznosu od 58.800 KM.

Podsticajna sredstva odobrena su Lejli Kovačević, Ameru Čerimiću, Jasminu Kišija, Siniši Milenkoviću, Aldini Bajrambašić, Harisu Bošnjak i Edinu Muslija.

Kako je ovom prilikom rekao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, Grad Zenica jedna je od lokalnih zajednica u kojima se implementira projekat "Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje - Faza II" (LEP II) koji finansira Evropska unija u iznosu od četiri miliona eura, a realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini.

"Čestitam svima koji su zadovoljili formalno-pravne uslove, ali i dobili ova značajna podsticajna sredstva. Budućnost države, vjerujte meni kao iskusnom čovjeku, je u privatnim biznisima. Činjenica, trenutno nedostaje radne snage koja je otišla u zemlje inostranstva, međutim, prema svim procjenama oni će se vratiti u svoju državu. Sretan sam da sam sa sadašnjom premijerkom Amrom Mehmedić, koja je radila u Gradskoj upravi Zenica i bila moja pomoćnica za privredu i upravljanje razvojem, realizirao značajan broj projekata i poduzeo niz mjera kojima pomažemo privredu. Od Poslovne zone Zenica 1 koja je gotovo popunjena, Biznis inkubatora, Tehnoparka do najpovoljnije cijene zemljišta sa svim priključcima koju nudimo privrednicima. Jednostavno, mi podržavamo svaki segment društva, tako i privrednike, a drago mi je da ovdje vidim mlade i poduzetne ljude koji žele nešto ostvariti", rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Kasumović nakon čega se pristupilo i zvaničnom potpisivanju ugovora.