Gradska uprava i gradonačelnik Kasumović pokrovitelji manifestacije "Dani planinara Zenice 2021"

U prostorijama Gradskog planinarskog saveza Zenica održana je konferencija za medije povodom održavanja manifestacije "Dani planinara Zenice 2021".

Manifestacija će trajati od 30. jula do 1. avgusta tekuće godine.

U sklopu manifestacije predviđen je program za najmlađe, sportski te zabavni program.

Presretni smo što i u ovoj pandemijskoj godini možemo okupiti planinarke i planinare, ne samo iz Zenice, nego i iz drugih gradova. Manifestaciju organizuje Gradski planinarski savez Zenica, a ove godine će se u ulozi tehničkog domaćina manifestacije naći Planinarsko društvo „Željezara“ Zenica. Manifestacija počinje večeras na Smetovima, prijemom gostiju koji dolaze iz drugih gradova. Za sutra (31.07.2021. godine) u 07,30 sati planirano je okupljanje i legitimiranje učesnika na parkingu ispred Gradske arene „Husejin Smajlović“. Organizovan je prijevoz učesnika autobusom do raskrsnice za Peševiće, odakle će odvojeno djeca, omladina i porodice jednom utvrđenom, sigurnom, markiranom stazom biti ispraćeni do planinarskog doma na Smetovima. Drugom posebnom stazom planirano je kretanje odraslih učesnika“, rekao je Sinan Gluhić, predsjednik Planinarskog saveza Grada Zenica.

Četvrti po redu Dani planinara Zenice održat će se pod pokroviteljstvom Gradske uprave i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Želim naglasiti da u istoriji planinarske zajednice Zenica, koja datira od poratnih godina Drugog svjetskog rata, nikad nije bila veća podrška lokalne uprave nego što je to danas slučaj. Osim finansijske podrške, gradonačelnik Kasumović će najmlađe učesnike obradovati prigodnim poklonima, ruksacima za planinarenje. Zvanično otvaranje manifestacije planirano je u subotu s početkom u 13,00 sati, a zatvaranje je u nedjelju, kada će biti upriličena podjela zahvalnica i diploma za učesnike i takmičare. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje prirode u Zenici da nam se pridruže“, dodao je Gluhić.

Manifestacija će biti održana uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi.