Plesna akademija „Victory“ uručila zahvalnicu gradonačelniku za doprinos u razvoju plesa

Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića danas su posjetili članovi Plesne akademije "Victory", koji su na nedavno održanom takmičenju u Beogradu osvojili zapažene rezultate i prva mjesta.

Ovom prilikom gradonačelnik Kasumović čestitao je Plesnoj akademiji "Victory" na osvojenim medaljama, ali i prisjetio kako se i on ranije bavio sportom.

"Čestitam vam na odličnim rezultatima postignutim na takmičenju "Internacional Belgrade dance open", kao i medaljama kojima ste se okitili. Nije mala stvar osvojiti šest prvih mjesta u solo kategoriji i prvo mjesto u grupi. Također, okupljati 120 aktivnih članova zasigurno je veliki uspjeh, posebno u vremenu kada mlade najviše zanimaju pametni uređaji i na tome vam čestitam. Gradska uprava sa mnom na čelu nastaviti će da podržava vaš rad, s obzirom na to da nema ništa ljepše nego kada se mladi bave nekom aktivnošću kroz koju putuju i svijetom", kazao je gradonačelnik Kasumović.

Iz Plesne akademije "Victory" su ovom prilikom kazali da su u prošloj godini imali brojna uspješna takmičenja, a da ih u predstojećem periodu očekuju kvalifikacije za evropsko takmičenje, „Interdance festival“, a u junu i državno prvenstvo.

Ovom prilikom Plesna akademija "Victory" uručila je zahvalnicu gradonačelniku Kasumoviću za ostvarenu saradnju, podršku i doprinos u razvoju plesa u Zenici.

„Neizmjerno vam hvala na podršci koju pružate svim klubovima, pa tako i našem. Uvijek ste imali senzibilitet da prepoznate sve ono što je dobro za Grad, zbog čega smo vam odlučili uručiti zahvalnicu jer zajedno sa nama doprinosite razvoju plesa u Zenici“, poručila je Jasenka Bitić Ramić u ime akademije „Victory“.