Počeli radovi na utopljavanju objekta Centra za socijalni rad Zenica

Počeli su radovi na utopljavanju objekta Javne ustanove „Centar za socijalni rad Zenica“.

Tim povodom, gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović obišao je radove koji se izvode u sklopu ovog projekta.

Objekat JU Centar za socijalni rad Zenica posljednji je u nizu javnih objekata koje utopljavamo. Osim javnih objekata, realizujemo i Javni poziv etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za sufinansiranje projekata poboljšanja energetske efikasnosti stambenih zgrada. Ono što i ovaj put želim naglasiti jeste da sve projekte utopljavanja realizujemo bez dodatnih zaduženja“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Projekat podrazumijeva provođenje mjera energetske efikasnosti definisanih energetskim auditom i to zamjenu krova, ugradnju novih gromobranskih instalacija, termoizolaciju vanjskih zidova, zamjenu stolarije, zamjenu mašinskih instalacija, ugradnju termostatskih ventila, ugradnju kalorimetra te zamjenu postojeće unutrašnje rasvjete sa štednom LED rasvjetom.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 244.179,00 KM sa PDV-om.

Projekat sufinansira Fond za zaštitu okoliša FBiH sa sredstvima od 70.000,00 KM, dok je ostatak sredstava osiguran u budžetu Grada Zenica za 2022. godinu.

Realizacijom projekta obezbijedit će se bolji uslovi rada za zaposlenike ove ustanove, kao i korisnike koji dolaze u ustanovu radi ostvarivanja svojih prava, a ostvarit će se i značajne uštede troškova na zagrijavanju objekta.