Predstavljen program 26. MKM „Zeničko proljeće“

Povodom održavanja 26. Međunarodne kulturne manifestacije „Zeničko proljeće 2023“, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program ovogodišnje manifestacije.

Manifestacija je otvorena sinoć koncertom pijaniste Bartolomeja Stankovića, a i ove godine je za posjetioce pripremljen kvalitetan program. Brojne predstave, muzički programi i „Aprilski salon“ samo su dio sadržaja koji će biti prikazan do 23. maja, kada je planirano zatvaranje manifestacije.  

Šef Odsjeka za društvene djelatnosti Zijad Imamović je kazao da je na Javni poziv za učešće na 26. Međunarodnoj kulturnoj manifestaciji "Zeničko proljeće 2023" pristiglo 40 aplikacija, od čega je komisija za provođenje javnog poziva odabrala 27.

„Sve aplikacije su bile jako kvalitetne, ali nismo više imali terminskih i prostornih mogućnosti za realizaciju svih programa. Osim toga, usmjerili smo se ka tome da prihvatimo što više programa, koji se posebno u oblasti muzike, baziraju na klasičnoj odnosno umjetničkoj muzici“, istakao je Imamović.

„Ono što posebno raduje jeste veliki interes izvođača za učešće na ovoj prepoznatljivoj manifestaciji kako u Bosni i Hercegovini, tako i šire“, zaključio je Imamović.

Program u cjelosti možete preuzeti ovdje.