Šahovski klub Napredak među najboljim promotorima Zenice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je razgovarao sa predsjednikom Šahovskog kluba „Napredak“ iz Zenice Darkom Popovićem. ŠK Napredak je nedavno proslavio je 25. godina svoga postojanja i u ovom vremenskom periodu klub je ostvario zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.

„Poštovani gradonačelniče, unazad četiri takmičarske godine, naša ženska ekipa Prvak je BiH kroz natjecanje u Premijer ligi BiH. Često se u nažalost u Zenici zanemaruje činjenica da imamo prvaka države. Šampionke će kao prvakinje BiH nastupiti na Kupu šampiona Europe što je svakako prilika za promociju našeg grada i nadam se vašoj podršci“, kazao je Popović.

U ŠK „Napredak“ Zenica ponosni su i na tradicionalni Uskrsni međunarodni turnir na kojem nastupi veliki broj velemajstora iz BiH i inostranstva, kao i na vlastitiu školu šaha u kojoj se rađaju nove šahovske zvijezde.

„Pozitivno sam iznenađen i sretan zbog uspjeha ŠK Napredak. Vaš klub dobija godišnju finansijsku pomoć ali kao uspješan sportski kolektiv koji Zenicu predstavlja u najboljem svjetlu obećavam vam da ćete od svoga Grada u narednom periodu imati još veću podršku“, poručio je gradonačelnik Kasumović.

U znak zahvalnosti za podršku zeničkom „Napretku“ predsjednik Popović uručio je gradonačelniku posvećenu šahovsku figuru i klupsku monografiju izdatu prošle godine.