"Slušamo dijasporu" na Zenica Meetup-u

Utorak, 9 Novembar, 2021 - 19:00 to 21:00 Poslije jednomjesečne pauze, zenička dijaspora se okuplja na novom Zenica Meetup-u. Svježi i odmorni krećemo u nove planove, ali i njihova ostvarenja.

Pored jednog od glavnih ciljeva i-platform organizacije, spajanja ljudi širom svijeta sa gradom i zajednicom iz koje potiču, jeste i osluškivanje samih ljudskih potreba, te često “glasnih” pobuna i mogućih rješenja.

Tako ćemo u mjesecu novembru iskoristiti Zenica Meetup i na trenutak ostaviti po strani aktuelne teme i jednostavno slušati. Nekada je potrebno pustiti definisane okvire i povesti diskusiju o različitim stvarima, te na taj način dati mogućnost dobrim ljudima da iskažu šta je to što žele raditi i unaprijediti u svom rodnom gradu.

Bliži nam se kraj godine i već smo spremni za planiranje i razradu strategija sprovođenja aktivnosti, ali i za njihovu realizaciju. Zenica je grad s određenim nedostacima, ali i mogućnostima za napredak, što u svakom slučaju nastojimo istaknuti i pokrenuti s dijasporom širom svijeta.

Sigurni smo da ćemo na ovom opuštenom druženju doći do novih ideja i rješenja vezanih za Zenicu i njene stanovnike.

Zato, ukoliko ste iz Zenice, volite ovaj grad i želite uraditi nešto dobro za svoju zajednicu, pridružite nam se 9.11.2021. godine u 19:00.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti našem predstavniku Kubat Safetu na e-mail [email protected] kao i predstavnici Gradske uprave Zenica Škrbić Maši putem e-maila [email protected]

Izvor: www.i-platform.ch/bhs