U Zenici se održava trening na temu „Pisanje životopisa (CV) i prezentacija tokom procesa intervjua“

U sklopu projekta „Dani zeničke mladosti“ u Zenici se održava trening na temu „Pisanje životopisa (CV) i prezentacija tokom procesa intervjua“, za članice i članove koalicije "Positive Tolerance" i mladih grada Zenice.

Trening se održava u organizaciji Komisije za pitanja mladih koja djeluje pri Gradskom vijeću Zenica, a u saradnji sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini i koalicijom "Positive Tolerance".

Cilj treninga je osnažiti mlade i pripremiti ih za izazove s kojima će se susretati nakon završetka formalnog obrazovanja.

Na početku treninga prisutnima se obratio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji se ovom prilikom zahvalio Misiji OSCE-a u Bosni i Hercegovini na podršci koju pruža mladima u Zenici i BiH.

„Mladi su naša budućnost i trebaju biti i naš korektivni faktor. Gradska uprava Zenica na čelu sa mnom nastoji kreirati i podržati programe čiji je cilj poboljšanje položaja mladih u našem gradu i u tom smislu izdvajamo i značajna finansijska sredstva“, poručio je gradonačelnik Kasumović