Zakazana 33. sjednica Gradskog vijeća Zenica

Trideset treća sjednica Gradskog vijeća Zenica će se održati u srijedu, 26. aprila 2023. godine, s početkom u 10,00 sati.

Na predloženom dnevnom redu se nalazi 11 tačaka, a među njima su: Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za 2022. godinu s Prijedlogom Zaključka o usvajanju Izvještaja o izvršenju Budžeta Grada Zenica za 2022. godinu i rasporedu akumulisanog suficita Grada Zenica, Izvještaj o radu Gradske uprave i Gradonačelnika Zenice za 2022. godinu te Prijedlog Odluke o uslovima, kriterijima, postupku dodjele i načinu korištenja stambenih jedinica u stambenoj zgradi u ulici Crkvice broj 48B.

Vijećnici će raspravljati o Nacrtu Odluke o načinu i uslovima povjeravanja i organizovanja javnog prijevoza putnika u linijskom cestovnom prijevozu na teritoriji grada Zenica, kao i o izvještajima o radu za prošlu godinu javnih ustanova Centar za socijalni rad Zenica, „Dom za stara lica Zenica“ i „Dom-porodica“ Zenica.

Na dnevnom redu je i Informacija o stanju javnog prijevoza putnika na području Grada Zenica te Plan aktivnosti „Mapa puta digitalne transformacije Grada Zenica“.

Materijali za predloženi dnevni red su dostupni na web stranici Grada Zenica i mogu se preuzeti putem linka: http://www.zenica.ba/gradska-uprava/vijece-grada-zenica/sjednice-gradskog-vijeca/.